TIPS PILIH WARNA BAJU YANG BETUL UNTUK KELUAR DATING

Tips ini khas buat mereka yang risau untuk keluar dating buat pertama kali.Memang ‘nervous’ kalau orang yang kita nak jumpa tu merupakan perempuan atau lelaki idaman kita.Kami yakin ada yang cari macam-macam cara untuk dapatkan keyakinan diri untuk jumpa gadis atau lelaki idaman untuk pertama kali ni.Pasti taknak terlepas lagi tambah-tambah yang dah banyak kali ‘blind date’.

First Impression

Apa yang paling penting sebenarnya adalah ‘first impression’ . Benda ni memang sangat-sangat penting.Bukan untuk keluar dating je,kalau korang pergi interview atau nak impress seseorang itu.Sekali sahaja jika anda dapat bagi ‘good impression’ pada seseorang itu,ia akan bagi kesan yang panjang untuk anda.Kesan psikologi ini merangkumi keyakinan dan kepercayaan kepada anda.

Tak ramai yang ambil berat soal ini.Kononnya kalau seseorang tu nak atau sayangkan kita,dia akan terima kita seadanya.Seadanya tu bab lain brader sista semua.Hidup bukan semudah tu.Sesuatu yang nak dikorbankan itu pasti ada sebab yang kuat.Kalau anda tak dapat nak impress someone tu,memang takdanya lah nak terima seadanya.Ini yang dipanggil pandangan pertama.

Warna dapat mempengaruhi mood

Tips pilih warna baju semasa pertama kali keluar dating

Jadi,apa yang akan kita bincangkan kali ini adalah bagaimana nak buatkan pandang pertama anda dan si dia jadi ‘berharga’ yang akan mempengaruhi nasib anda untuk perjumpaan seterusnya.Warna dan mood memang tak dapat dipisahkan.Warna pada psikologinya akan mempengaruhi mata dan minda kita.Bila mood dah cantik,mudahlah untuk sampai ke hati.So,warna apa yang sesuai,warna apa yang tak sesuai?

Warna-warna yang akan kami nyatakan ini hasil dari penyelidikan barat dari surve dan sudut psikologi sahaja.Mungkin ia tidak setepat realiti.

Warna yang perlu anda elak

Berdasarkan kajian tersebut,warna pakaian yang anda perlu elakkan adalah kuning dan merah jambu jika anda lelaki.Untuk wanita pula elakkan memakai warna kuning dan coklat.Warna terang tak semestinya membuatkan mood selesa.Warna-warna tersebut dari sudut psikologinya tidak memberi keyakinan dan kepercayaan yang tinggi terhadap kita.

Warna yang dicadangkan

Warna yang dicadangkan untuk anda keluar berjumpa ‘bakal kekasih’ untuk pertama kali adalah seperti berikut :

Lelaki

Terbaik : Kelabu

Baik : Hitam,biru,hijau dan putih

WANITA

Terbaik : Merah

Baik : Biru,hijau,hitam dan ungu

Ini juga adalah berdasarkan kajian psikologi dan survey di barat,Warna-warna ini dikatakan dapat beri kesan keyakinan dan kepercayaan.Sebab itu jugalah warna ini sering digunakan untuk majlis-majlis formal dan intitusi korporat.Jadi,korang nak dating ‘blind date’ tu make sure pakai baju warna yang betul ya!

Semoga bermanfaat.

 

P/S : Nak wangian hormon memikat dan menggoda pasangan anda? klik gambar bawah ni

pheromone malaysia